Méreg a polcokon,a boltokba!
Nézd meg, hogy mit eszel! Ez az egészséges életmód első lépése. Akár 1000 különböző vegyszer is lehet az ételekben! (színezékek, állományjavítók, térfogatnövelők, tartósítók, csomósodás gátlók, savasságot szabályozók, aroma anyagok, ízfokozók, mesterséges édesítők, stb.) Ezen anyagok súlyos egészségkárosító hatásait, már szintén többször többféleképpen bebizonyították.Csak néhány példa:
Szinezékek:E 123, amarant: viszonylag gyakran okoz allergiát, állatkísérletekben rákkeltő és mutagén. Az USA-ban 1970 óta tiltott.E 150d, karamell: ammónium-szulfitos, állatkísérletekben görcsöket váltott ki és módosította a vérképet nagyobb adagban.
Tartósítószerek:E 201, nátrium-szorbát: fejlődési rendellenességet okozó (teratogén) szernek bizonyult.E 249, kálium-nitrit, E 250, nátrium-nitrit, E 251, nátrium-nitrát, E 252, kálium-nitrát: meggátolja a vörösvértestek oxigénfelvételét
Antioxidánsok:E 301, nátrium-aszkorbát: az aszkorbinsav (a természetes C-vitamin = E 300) sója, de a természetes vitaminnal ellentétben a kísérletekben hólyagrákot okozott, fiatal állatokban fejlődési rendellenességeket is jeleztek.
És még nem beszéltünk a sűrítóanyagok, emulgálószerek, aromák, ízfokozók, édesítőszerek, enzimek rákkeltő, allergén és egyéb súlyosan egészségkárosító hatásairól.
Továbbá, nem beszéltünk a helytelen táplálkozási szokásokról és helytelen életmódról, ami a legnagyobb mértékben járul hozzá önpusztító életvitelünk tüneteihez (túlsúly, elhízás, bőrproblémák, betegségek, stb.). Életvitelünkkel szószerint pusztítjuk magunkat és egészen a sejtjeinkig hat a mérgezés. Az egészséges életmód programunk segítségével választ kaphatsz a miértekre! |